BIG 20 / 10-14.08.2020 / Hermes Peris #150

Taxa: 4500 Lei
Locuri: 24
Organizator: Hermes Peris

BIG 20 Hermes Peris
 
Organizatori: Hermes Peris 
Locatie: Hermes Peris 
Echipe participante: 24 
Durata concurs: 96 ore 
Taxa de participare concurs: 4500 RON / ECHIPA (3 pescari) 
Data concursului: 10-14 august 2020 (Luni-Vineri) 20 de premii in valoare de 3000 lei 
Bonus de 20000 lei
 
Clasament
Fiecare crap/cteno clasat intre cei mai mari 20 pesti valoareaza 3000 lei Echipa cu cei mai multi pesti incadrati in cei mai mari 20 castiga inca un bonus de 20000 lei In caza de egalitate la nr pestilor clasati castiga echipa cu cea mai mare cantitate din pesti clasati 
 
Regulament oficial:
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare.(ELIMINARE
2. Firul folosit minim admis este de 0,25 mm pe lanseta (ELIMINARE) la spomb se pot folosii si fire mai mici de 0,25!. Este interzisa nada vie. (ELIMINARE
3. Runner-ul (al patrulea pescar) are drepturi depline si se adauga 100 lei la taxa initiala. 
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (AVERTISMENT+ achitarea contravalorii pestelui, in cazul unei noi abateri, ELIMINARE+ achitarea contravalorii pestelui) 
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT
6. Numarul minim de saci de pastrare pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare, din panza moale. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac. 
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. 
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentiali vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului si doar pe jos.(AVERTISMENT
9. Concurentii nu au voie sa circule cu masina pe durata desfasurarii concursului.(AVERTISMENT
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap. Rulota poate fi considerata “cort”.(AVERTISMENT
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari, coji de seminte sau gunoaie imprastiate.(depunctare cel mai mare peste din clasamentul big 20 al echipei) 
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(AVERTISMENT
15.Daca vecinii isi dau acordul drillul se poate face si din standul vecin, iar daca vecinii ajuta la scoaterea pestelui cu minciogul atrage ELIMINAREA DIRECTA A AMBELOR ECHIPE!!!
16. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs. 
17. Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 8.00 si 18.00. Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nadit, catapulta, spomb, prastie pentru bulgari.(AVERTISMENT)
18. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(AVERTISMENT
19. Se poate pescui cu plumb fix, pierdut sau in-line, feeder sau arc naditor. 
20. Se poate pescui si nadi cu orice, mai putin nada vie. 
21. Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(AVERTISMENT
22. Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor. In cazul in care nu sunt de acord si fac contestatie, concurentul va primi (AVERTISMENT). 
23. Incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator, brigada de arbitrii si personalul din cadrul administratiei lacului atrage ELIMINAREA directa din concurs. 
24. Organizatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la orice accidente produse pe toata perioada desfasurarii concursului. 
25.In caz de forta majora (ex: furtuna, inundatii, etc.) organizatorul poate decide intreruperea competitiei.Daca conditiile vor permite, concursul se va relua printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile, urmand ca pescuitul sa se reia la 15 minute dupa acesta.In cazul intreruperii la mai putin de 24 de ore de la inceperea competitiei, aceasta va fi reluata dar durata intreruperii nu va fi adaugata celor 96 de ore programate initial.Daca intreruperea se produce dupa trecerea a 24 de ore de la inceperea competitiei, aceasta nu se va mai relua iar rezultatul final va fi stabilit dupa pestii capturati pana in momentul intreruperii. 
26. Se considera ca echipele inscrise in concurs si-au insusit prezentul regulament si sunt de accord cu acesta. 
 
ARBITRAJ
A. Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8:00, la ora 13:00 si seara incepand cu ora 18:00 pana in momentul in care se fixeaza cel mai mic peste din clasament 
B. La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe si sa semneze pe foaia de arbitraj. Exceptie de la punctul A face cazul cand un concurent a prins un crap mai mare de 13 kg sau cteno mai mare de 10 pe timp de zi. Noaptea nu se fac cantariri decat in cazuri speciale, care nu suporta amanare si la o captura de crap mai mare de 15 kg si cteno mai mare de 10 kg. La orice extracantar concurentul este obligat sa cantareasca si orice cteno capturat. Deasemenea un vecin de stand fiind obligat sa participe. 
C. In cazul capturarii amurilor, concurentii pot cere arbitrilor cantar suplimentar, iar acestia vor cantari daca considera ca este cazul.
D. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor. 
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa seAUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj. In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului . 
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi. 
 
ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie model cu picioare, a minciogului ecologic, a celor 15 saci mari obligatorii, a sprayului dezinfectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia. 
II. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul , indiferent de greutate. III. Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unei echipe in concurs. 
 
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor: 4, 5, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 17, 20 si 21 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus, se dicteaza depunctarea cu 20 de kilograme la cantitate, iar la a treia eliminarea echipei din concurs) 
Incalcarea punctelor 1, 2, 11 si 22 atrag dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs. 
 
DESFASURARE
Concursul incepe Luni la ora 12:00 si se termina Vineri la ora 12:00.
Daca o echipa inteapa in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 12:00 sa finalizeze dril-ul. 
Adunarea pe balta Luni la ora 9:00, tragerea la sorti la ora 09:30.
In urma tragerii la sorti pana la ora 12:00 se fac doar pregatirile si camparea dar nu se poate executa nimic legat de pescuit.
La ora 12:00 incepe sondarea, nadirea si pescuitul efectiv. 
Festivitatea de premiere Vineri la ora 13:30 
 
MENTIUNI
– inscrierile se asigura doar prin achitarea avansului de minim 2000 ron 
– cei care achita avans si vor sa se retraga , trebuie sa gaseasca un inlocuitor 
– organizarea concursului si premiile sunt valabile doar daca cele 24 de locuri sunt ocupate. 
– membri echipelor care abandoneaza nejustificat, fac noncombat sau nu participa la festivitatea de premiere, din respect pentru participanti si organizatori nu vor mai fi acceptati la urmatoarele concursuri organizate. 
– extragerea numarului de ordine se va face in functie de achitarea integrala a taxei. 
 
Taxa trebuie achitata pana pe data de 1 august 2020 , iar pentru rezervarea locului se poate achita un avans minim de 2000 Ron in limita locurilor disponibile pana la data de 15.dec.2019. Avansul se poate achita la administratia baltii Hermes-Peris sau prin virament bancar. 
 
Telefon de contact: 
Ionut Voicu – administratie Hemes Peris: 0724.355.320 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *